Samstag, 26. April 2014

IRISH GUINNESS RAREBIT / IRISCHE ÜBERBACKENE GUINNESS KÄSESCHNITTEN



A quick, easy and very tasty Irish recipe though something more usually associated with Wales. This Irish Guinness Rarebit is a take on a Welsh Rarebit with a good splash ;-) of the 'black stuff' Guinness.

IRISH GUINNESS RAREBIT

10 mins to prepare and 15 mins to cook
Serve 4

25g (1oz) unsalted butter
200ml (7fl oz) Guinness
3tsp plain flour
250g (8oz) mature Cheddar cheese, grated
2 egg yolks, beaten
2tbsp English mustard
Worcestershire-Sauce
salt
pepper
8 slices granary bread or white baguette

  • Melt the butter in a heavy-based saucepan over a low heat. At the same time, in another pan, bring the ale to the boil. When the butter has melted, add the flour to the pan and stir until it forms a smooth paste.

  • Add the ale to the flour and butter, and mix until combined. When the ale has been combined and you have a smooth mixture again, add the cheese and return to the heat, stirring all the time, until all the cheese has melted.

  • Remove from the heat and leave until cool. When cool, beat the egg yolks and mustard into the mixture. Season to taste with salt and pepper.
  • Preheat the grill and lightly toast the bread on both sides. Spread the cheese mixture evenly between all 8 slices of toast and return to the grill until golden and bubbling.
Tip from chef
You can top the rarebit with either poached eggs or bacon (or both if you’re feeling indulgent!).
Serve with a light salad…. exquisite! 

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Ein schnelles, einfaches und sehr schmackhaftes irisches Rezept (normalerweise in der Regel verbunden zu Wales). Überbacken und mit einem guten Schuss ;-) vom 'schwarzen Guinness.

IRISCHE ÜBERBACKENE GUINNESS KÄSESCHNITTEN

10 Min. Vorbereitung, 15 Minuten Backzeit
4 Portionen

25g ungesalzene Butter
200ml Guinness
3TL Mehl
250g reifen Cheddar -Käse, gerieben
2 Eigelb , geschlagen
2 EL Englisch Senf
Worcestershire-Sauce
Salz
Pfeffer
8 Scheiben Vollkornbrot oder Baguettescheiben

  • Die Butter in einem Topf bei geringer Hitze schmelzen. Zur gleichen Zeit in einer anderen Pfanne das Bier langsam erhitzen bis zum Siedepunkt. Wenn die Butter geschmolzen ist, das Mehl in die Pfanne geben und verrühren bis sich eine glatte Paste bildet.
  • Das Bier zum Mehl und Butter zufügen und umrühren bis alles gut verrührt ist. Dann den Käse zufügen und unter ständigem rühren den Käse schmelzen lassen.  
  • Vom Herd nehmen und erkalten lassen. Wenn die Paste kalt ist das Eigelb und Senf in die Mischung rühren und mit Salz, Pfeffer und Worcestershire-Sauce abschmecken.
  • Den Backofen-Grill vorheizen. Das Brot auf beiden Seiten anrösten. Die Käse-Mischung gleichmäßig auf alle 8 Scheiben Brot verstreichen und unterm Grill golden backen oder bis sich Blasen bilden.
Tipp von Koch
Die Rarebits entweder mit pochiertem Ei oder Speck (oder aber auch beides) obendrauf servieren und dazu ein Salt…..köstlich.

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