Freitag, 6. Juni 2014

CHARCOAL-BAKED TROUT / HOLZKOHLE-GEBACKENE FORELLE



CHARCOAL-BAKED TROUT


Ingredients
2 fresh trout (11 to 14 inches)
1 lemon
1 handful fresh basil leaves
6 cherry tomatoes
salt and pepper to taste
4 tbsp butter


  • Clean the trout and place four lemon wedges and each 3 cherry tomatoes in the cavity of each fish. Sprinkle the inside of each with basil leaves, salt and pepper.

  • Season the outside with salt and pepper and coat generously with butter. Wrap the fish individually in aluminium foil, and once the charcoal fire has burned down to glowing embers, set the fish on the grill to cook for about 5 minutes on each side, or until the meat flakes easily.

  • Serve garnished with of fresh basil and more lemon wedges.

*******************


HOLZKOHLE-GEBACKENE FORELLE        

Zutaten
2 frische Forellen
1 Zitrone
1 Handvoll frische Basilikumblätter
6 Kirschtomaten
Salz und Pfeffer nach Geschmack
4 EL Butter


  • Die Forelle säubern, vier Zitronenscheiben und je 3 Kirschtomaten in den Hohlraum jedes Fisches legen. In der Innenseite mit Basilikum, Salz und Pfeffer würzen.

  • Außen mit Salz und Pfeffer würzen und großzügig mit Butterflocken belegen. Die Fische einzeln in Aluminiumfolie wickeln und sobald die Holzkohlefeuerglut verbrannt ist, den Fisch auf dem Grill legen und ca. 5 Minuten auf jeder Seite garen.

  • Garnieren mit frischem Basilikum und Zitronescheiben servieren.

0 Kommentare:

Kommentar veröffentlichen