Diese Drumsticks sind zum Finger lecken „gut! Ich mag sie so
sehr, dass ich nicht anderes dazu brauche außer eine Scheibe Weißbrot um dies
in die leckere würzige Sauce zu tunken.
Oven Barbecue Glazed Drumsticks
ZUTATEN
12 Hähnchenkeulen
225ml Barbecue-Sauce
1 EL brauner Zucker weiches Licht
1 EL
Apfelessig
1 TL Salz
½ TL
Pfeffer
½ TL Tabasco-Sauce
Pflanzenöl, zum Bestreichen
ZUBEREITUNG
Mit einem scharfen Messe an den dicksten stellen der
Schenkel ein Schrägstrich bis auf den Knochen einschneiden. Alle Schenkel in
einen verschließbaren Plastikgefrierbeutel legen.
In einer kleinen Schüssel 4 Esslöffel der Barbecue-Sauce,
den Zucker, Essig, Salz, Pfeffer und Tabasco-Sauce vermischen. Die Mischung in
den Plastikgefrierbeutel gießen, Luft aus dem Beutel drücken und verschließen.
Beutel vorsichtig schütteln, so dass die Sauce sich gleichmäßig an den Schenkel
verteilen kann. Im Kühlschrank für mindestens 4 Stunden marinieren lassen.
Backofen auf 200°C vorheizen. Backblech leicht mit Öl
einpinseln.
Die Schenkel gleichmäßig auf das vorbereitete Backblech
legen. Mit der restlichen Marinade die Schenkel einpinseln.
Für 5 Minuten Backen, dann aus dem Ofen nehmen und großzugig
mit Barbecue-Sauce einpinseln. Zurück in den Ofen, diesen Vorgang insgesamt bei
einer Stunde Garzeit dreimal noch wiederholen.
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Oven Barbecue Glazed Drumsticks
These
drumsticks are finger lickin' good!
I like so
much I just need not more than a slice of bread to dip it in that tasty sauce.
The only thing I want to eat for a meal and that's exactly what I did the other
night.
INGREDIENTS
12 chicken drumsticks
225ml
barbecue sauce
1 tbsp soft
light brown sugar
1 tbsp
cider vinegar
1 tsp salt
½ tsp pepper
½ tsp Tabasco sauce
vegetable
oil, for brushing
Using a
sharp knife, make two slashes, about 2,5cm/1inch apart, into the thickest part
of the drumsticks, cutting to the bone. Put the drumsticks into a large,
sealable polythene freezer dag.
Mix
together 4 tablespoons of the barbecue sauce, the sugar, vinegar, salt, pepper
and Tabasco sauce in a small bowl.
Pour the
mixture into the bag, press out most of the air and seal tightly. Shake the bag
gently to distribute the sauce evenly and leave to marinate in the refrigerator
for at least 4 hours.
Preheat the
oven to 200°C/400°F. Line a baking sheet with foil and brush lightly with oil.
Using tongs
transfer the drumsticks to the prepared baking sheet, spacing them evenly
apart. Discard the marinade. Brush both sides of the drumsticks with some of
the remaining barbecue sauce.
Bake for 5
minutes, then remove from the oven and brush generously with more barbecue
sauce. Return to the oven and repeat this process three more times for a total
cooking time of 1 hour or until the chicken is tender and the juices run clear
when a skewer is inserted into the thickest part of the meat.
When done,
the chicken will be cooled through with a thick, beautiful glaze.