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Dienstag, 1. Oktober 2013

Oven Barbecue Glazed Drumsticks



Diese Drumsticks sind zum Finger lecken „gut! Ich mag sie so sehr, dass ich nicht anderes dazu brauche außer eine Scheibe Weißbrot um dies in die leckere würzige Sauce zu tunken.


Oven Barbecue Glazed Drumsticks

ZUTATEN
12 Hähnchenkeulen
225ml Barbecue-Sauce
1 EL brauner Zucker weiches Licht
1 EL Apfelessig
1 TL Salz
½ TL Pfeffer
½ TL Tabasco-Sauce
Pflanzenöl, zum Bestreichen

ZUBEREITUNG
Mit einem scharfen Messe an den dicksten stellen der Schenkel ein Schrägstrich bis auf den Knochen einschneiden. Alle Schenkel in einen verschließbaren Plastikgefrierbeutel legen.

In einer kleinen Schüssel 4 Esslöffel der Barbecue-Sauce, den Zucker, Essig, Salz, Pfeffer und Tabasco-Sauce vermischen. Die Mischung in den Plastikgefrierbeutel gießen, Luft aus dem Beutel drücken und verschließen. Beutel vorsichtig schütteln, so dass die Sauce sich gleichmäßig an den Schenkel verteilen kann. Im Kühlschrank für mindestens 4 Stunden marinieren lassen.

Backofen auf 200°C vorheizen. Backblech leicht mit Öl einpinseln.

Die Schenkel gleichmäßig auf das vorbereitete Backblech legen. Mit der restlichen Marinade die Schenkel einpinseln.
Für 5 Minuten Backen, dann aus dem Ofen nehmen und großzugig mit Barbecue-Sauce einpinseln. Zurück in den Ofen, diesen Vorgang insgesamt bei einer Stunde Garzeit dreimal noch wiederholen. 

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Oven Barbecue Glazed Drumsticks



These drumsticks are finger lickin' good!
I like so much I just need not more than a slice of bread to dip it in that tasty sauce. The only thing I want to eat for a meal and that's exactly what I did the other night.

INGREDIENTS
12 chicken drumsticks
225ml barbecue sauce
1 tbsp soft light brown sugar
1 tbsp cider vinegar
1 tsp salt
½  tsp pepper
½ tsp Tabasco sauce
vegetable oil, for brushing

Using a sharp knife, make two slashes, about 2,5cm/1inch apart, into the thickest part of the drumsticks, cutting to the bone. Put the drumsticks into a large, sealable polythene freezer dag.

Mix together 4 tablespoons of the barbecue sauce, the sugar, vinegar, salt, pepper and Tabasco sauce in a small bowl.
Pour the mixture into the bag, press out most of the air and seal tightly. Shake the bag gently to distribute the sauce evenly and leave to marinate in the refrigerator for at least 4 hours.

Preheat the oven to 200°C/400°F. Line a baking sheet with foil and brush lightly with oil.

Using tongs transfer the drumsticks to the prepared baking sheet, spacing them evenly apart. Discard the marinade. Brush both sides of the drumsticks with some of the remaining barbecue sauce.

Bake for 5 minutes, then remove from the oven and brush generously with more barbecue sauce. Return to the oven and repeat this process three more times for a total cooking time of 1 hour or until the chicken is tender and the juices run clear when a skewer is inserted into the thickest part of the meat.
When done, the chicken will be cooled through with a thick, beautiful glaze.