The Muffins do not originate as many people
believe in America but in England. In England they already knew the then existing
yeast dough balls at the time of the ancient world. They were then taken from
the first English settlers to America. But there she was no longer
produced after a short time from a yeast dough but with baking soda and baking
powder. 1851 got the muffins its name from a magazine called London Labour.
Apple - Crumble Muffin
Ingredients for 12
pieces
Grease and flour a bit
for sheet metal
200g butter
225g flour
1 level. Teaspoon
baking powder
100g ground almonds
30g delicate blossoms
oatmeal
150g + 75g sugar
4 tsp vanilla sugar
1 pinch of salt
½ tsp cinnamon
750g apples
1 go. TL cornstarch
1/8 litre of apple
juice
2 tablespoons lemon
juice
Grated zest of 1 lemon
possibly creme fraiche
Apple slices and mint
leaves for decoration
- The wells of a 12-muffin tin Grease meals wells with flour. Melt butter over low heat. Mix flour and baking powder. Almonds, oats, 150g sugar, vanilla sugar, salt, cinnamon and melted butter add. Knead with an electric mixer to crumble. Approximately 1 hour chill.
- Peel apples, core and roughly chop. Starch and 2 tablespoons apple juice . Boil the apples, lemon juice, remaining apple juice, mix 75g sugar and lemon zest and simmer for 4-5 minutes. Strength stir, boil again. Allow to cool.
- Distribute good the half of Crumble in the wells of the plate, press down lightly. Compote distribute it. Sprinkle remaining Crumble about it. Bake in preheated oven at 200 ° C / 175 ° C forced air / gas 3. Bake for about 30 minutes. Cool in the tin. Carefully remove. Decorating.
Die Muffins haben
ihren Ursprung nicht wie viele Leute glauben in Amerika sondern in England. In
England kannte man die damals noch aus Hefeteig bestehenden Teigbällchen schon
zur Zeit der alten Welt. Sie wurden dann von den ersten englischen Siedlern mit
nach Amerika gebracht. Doch dort wurde sie schon nach kurzer Zeit nicht mehr
aus einem Hefeteig gefertigt sondern mit Natron und Backpulver. 1851 bekamen
die Muffins ihren Namen von einer Zeitschrift namens London Labour.
Apfel-Streusel
Muffin
Zutaten für 12 Stück
Fett und etwas Mehl fürs Blech
200g Butter
225g Mehl
1 gestr. TL Backpulver
100g gemahlene Mandeln
30g blütenzarte Haferflocken
150g + 75g Zucker
4 TL Vanillezucker
1 Prise Salz
½ TL Zimt
750g Äpfel
1 geh. TL Speisestärke
1/8 l Apfelsaft
2 EL Zitronensaft
abgeriebene Schale von 1 Zitrone
evtl. Creme fraiche
Apfelspalten und Minze zum Verzieren
- Die Vertiefungen eines 12er Muffinblech einfetten, Mulden mit Mehl ausstauben. Butter bei schwacher Hitze schmelzen. Mehl und Backpulver mischen. Mandeln, Haferflocken, 150g Zucker, Vanillezucker, Salz, Zimt und zerlassene Butter zufügen. Alles mit dem Handrührgerät zu Streuseln verkneten. Ca. 1 Stunde kalt stellen.
- Äpfel schälen, entkernen und grob würfeln. Stärke und 2 EL Apfelsaft verrühren. Äpfel, Zitronensaft, Rest Apfelsaft, 75g Zucker und Zitronenschale aufkochen und 4-5 Minuten köcheln. Stärke einrühren, nochmals aufkochen. Auskühlen lassen.
- Gut die Hälfte Streusel in den Mulden des Bleches verteilen, leicht andrücken. Kompott darauf verteilen. Rest Streusel darüber streuen. Im vorgeheizten Ofen auf 200°C / 175°C Umluft / Gas 3. ca. 30 Minuten backen. Im Blech auskühlen. Vorsichtig herausnehmen. Verzieren.