A simple, but delicious vegetarian dish using
baby new potatoes - which taste wonderfully tender in this spicy curry. I've
used Madras Paste here, which is a slightly fiery combination of chillies,
cumin and other authentic spices. Aside from a little garlic and some choped
tomatoes, the paste provides all the flavour you need, and once cooked the
potatoes absorbs it all beautifully. Delicious!
Potato Curry
Preparation
time: 10 mins
Cooking
Time: 30 mins
Serves: 4 people
450g baby new
potatoes, scrubbed and cut in half
2 tbsp vegetable oil
200g chopped tomatoes
2 tbsp Patak's Madras Paste
2 tbsp fresh
coriander, chopped
50ml water
6 curry leaves
2 tsp garlic, chopped
- Cook the potatoes in boiling
water for 15 minutes, drain and set aside.
- In another pan heat the oil and
fry the curry leaves and chopped garlic for 30 seconds before adding the
Patak's Madras Paste and chopped tomatoes.
Bring to the boil and continue to cook on a low heat for 5 - 8
minutes adding a little water if necessary.
- Add the potatoes and remaining
water (if necessary), allow to heat through for 5 minutes before stirring
through the fresh coriander.
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Ein
einfaches, aber
leckeres vegetarisches
Gericht mit Babykartoffeln
- die wunderbar zart
in diesem Curry abschmeckt
sind. Ich habe hierfür
Madras
verwendet, was
eine leicht feurige
Kombination von Chili, Kreuzkümmel und anderen authentischen Gewürzen ist.
Abgesehen von ein wenig Knoblauch und einigen gehackten
Tomaten, bietet die
Paste alles an Geschmack den man
braucht.
Delicious!
Kartoffel Curry
Zubereitungszeit: 10
Minuten
Kochzeit : 30 Minuten
Portionen: 4 Personen
450g Baby Kartoffeln, gewaschen
und halbiert
2 EL Pflanzenöl
200g gehackte Tomaten
2 EL Patak von
Madras
2 EL frischer Koriander, gehackt
50 ml Wasser
6 Curryblätter
2 TL Knoblauch, gehackt
- Die Kartoffeln in kochendes Wasser
für 15 Minuten kochen, abtropfen lassen und beiseite stellen.
- In einer anderen Pfanne das Öl erhitzen und darin die Curryblätter und gehackten
Knoblauch für 30 Sekunden anrösten, danach Madras zufügen und
die gehackten Tomaten. Zum Kochen bringen und weiter auf kleiner
Flamme kochen lasen, 5-8
Minuten mit ein wenig Wasser,
wenn nötig.
- Die Kartoffeln und das restliche Wasser (wenn nötig) zufügen,
noch mal für 5 Minuten erwärmen. Koriander
zufügen umrühren und servieren.