This cake recipe will dazzle your family with the
wonderful flavor of nuts and cherries. My neighbor gave me this recipe- she
said it was her grandmother's recipe- and she has had it a long time- but she
no longer bakes as her health is poor. She asked me if I wanted her grandma's
recipe file and - I could hardly contain myself and grab it and run *lol*
A moist cake with cherries inside and over top up with
cream, it is so delicious goodness!
Today I decided I would make this recipe as a nice
summer afternoon dessert – cherries always remind me of summertime.
Enjoy!
GRANDMA’S CHERRY CAKE
Makes 1 cake 28cm/11inch cake tin
Preparation time: 25 minutes
Cooking time: 1 hour
Ingredients
2 tbsp dried breadcrumbs
500 g cherries
150 g softened butter, plus
extra for greasing
150g caster sugar
4 eggs, separated
70g ground almonds
150g plain flour
1 tsp baking powder
Icing sugar, for dusting
- Preheat the oven to 180°C. Grease a 28cm cake tin and sprinkle with the breadcrumbs. Stone the cherries.
- Put the butter and sugar into a large bowl and beat with an electric mixer until fluffy. Add the egg yolks, one at a time, beating after each addition until combined. Whisk the egg whites until they hold stiff peaks. Stir the almonds, flour and baking powder into the butter mixture, then fold in the beaten egg whites.
- Spoon the mixture into the prepared tin and scatter the cherries on top.
- Bake on the bottom shelf of the preheated oven for 50 minutes. At the end of the cooking time, switch off the oven and leave the cake inside for a further 10 minutes.
- Remove from the oven and leave to cool in the tin. Turn out of the tin, dust with icing sugar and serve.
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Dieses Kuchenrezept blendet eure
Familie mit den wunderbaren Aromen von Nüssen und Kirschen.
Meine Nachbarin gab mir dieses
Rezept, Sie sagte, das es dass Rezept von ihrer Großmutter war und sie es schon
eine sehr lange Zeit hat, aber sie bäckt nicht mehr da ihre Gesund das leider
nicht mehr zulässt. Sie fragte mich, ob ich das Rezept ihrer Oma haben wollte -
ich konnte kaum inne halten und wollte es sofort greifen und damit davon laufen
*lol*
Ein feuchter Kuchen mit Kirschen
gefüllt und oben drauf mit Sahne – es ist so lecker, meine Güte!
Ich habe beschlossen, dass ich
dieses Rezept heute als ein schöner Sommernachmittag – Nachtisch mache –
Kirschen erinnern mich immer an Sommer.
Genießt es!
GROßMUTTER’S KIRSCHKUCHEN
Macht ein Kuchen 28cm Springform
Zubereitungszeit: 25 Minuten
Backzeit: 1 Stunde
Zubereitungszeit: 25 Minuten
Backzeit: 1 Stunde
Zutaten
2 EL Paniermehl
500g Kirschen
150g weiche Butter, plus extra zum Einfetten
150g Zucker
4 Eier, getrennt
70g gemahlene Mandeln
150g Mehl
1 TL Backpulver
Puderzucker zum Bestäuben
2 EL Paniermehl
500g Kirschen
150g weiche Butter, plus extra zum Einfetten
150g Zucker
4 Eier, getrennt
70g gemahlene Mandeln
150g Mehl
1 TL Backpulver
Puderzucker zum Bestäuben
- Den Backofen auf 180°C
vorheizen. Eine 28cm Springform einfetten und mit den Semmelbröseln bestreuen.
Die Kirschen entsteinen.
- Die Butter und Zucker in
einer großen Schüssel mit einem elektrischen Mixer schaumig rühren. Die
Eigelbe einzeln unterrühren. Das Eiweiß steif schlagen. Die Mandeln, Mehl
und Backpulver in die Butter-Mischung rühren, dann den Eischnee unterheben.
- Die Mischung in die
vorbereitete Form füllen, die Kirschen auf die Oberseite verteilen.
- Im vorgeheizten Ofen für 50
Minuten backen. Am Ende der Backzeit den Backofen ausschalten und den
Kuchen im Ofen für weitere 10 Minuten stehen lassen.
- Aus dem Ofen nehmen, Kuchen aus der Form lösen. Vor dem servieren mit Puderzucker bestäuben.