Roasted Cherry Tomato Tart
Serves 6
30 mins to prepare and 20 mins to cook
331 calories / serving
Ingredients
5000g cherry tomatoes
1tbsp extra virgin
olive oil
2-3 cloves of garlic
200g goat’s cheese,
soft
Bunch of fresh basil
1 tablespoon olive oil
sea salt, pepper
1xshortcrust pastry
pie case
Seasoning
3tbsp balsamic glaze
- Preheat the oven to gas 3, 170ºC, fan 150ºC. Wash the tomatoes and put them whole into a roasting tin. Drizzle with the olive oil and seasoning with salt, pepper and garlic. Roast for 20 minutes, then rest until they reach room temperature.
- Line the pastry case with nonstick baking paper and fill with baking beans. Bake the pastry for 10 minutes until just cooked but not coloured. Remove the beans and baking paper and return to the oven for 2 minutes to crisp up the base.
- Meanwhile, roughly chop half the basil leaves (save the rest to decorate the tart) and mix with the goat’s cheese with olive oil. Smooth this over the base of a cooked shortcrust pastry case.
- Neatly place the tomatoes in one layer on top of the goat’s cheese so there are no gaps. Drizzle with the balsamic glaze and decorate with torn basil leaves and eason to taste with salt and pepper. Serve with some salad leaves, if you like.
Recipe slightly adapted from Tesco realfood
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Gebratene Kirschtomaten Tarte
Zutaten für 6 Personen
30 Minuten Vorbereitung und 20 Minuten Backzeit
331 Kalorien / Portion
Zutaten
500g Kirschtomaten
1 EL Olivenöl extra vergine
Zutaten für 6 Personen
30 Minuten Vorbereitung und 20 Minuten Backzeit
331 Kalorien / Portion
Zutaten
500g Kirschtomaten
1 EL Olivenöl extra vergine
2-3 Zehen Knoblauch
200g Ziegenkäse , Weich
Bündel von frischem Basilikum
200g Ziegenkäse , Weich
Bündel von frischem Basilikum
1EL Olivenöl
Grobes Meersalz, Pfeffer
1x fertigen Mürbeteig
Gewürz
3 EL Balsamico-Glasur
1x fertigen Mürbeteig
Gewürz
3 EL Balsamico-Glasur
- Den Backofen auf 170ºC (150ºC Umluft) vorheizen.
Die Tomaten waschen, in einen
Bräter legen, mit Olivenöl beträufeln und mit Salz, Pfeffer und
Knoblauch würzen. Für 20 Minuten
braten. Bis auf Raumtemperatur abkühlen lassen.
- Den Mürbeteig in eine Tart-Form drücken auch in den Ecken. Den Boden mit einer Gabel mehrmals einstechen mit Backpapier abdecken und mit Backbohnen belegen (Blindbacken). Für 10 Minuten bei gleicher Temperatur backen, er soll aber keine Farbe annehmen. Bohnen und Backpapier entfernen und zurück in den Ofen für 2 Minuten bis die Basis knusprig ist.
- Inzwischen die Hälfte der Basilikumblätter
grob hacken (die
Restlichen Blätter sind um die Torte zu verzieren) und mit
dem Ziegenkäse und Olivenöl mischen,
mit Salz und Pfeffer abschmecken. Die Masse auf dem
fertigen Mürbeteigboden verteilen.
- Die Tomaten in einer Schicht auf den Ziegenkäse verteilen. Mit Balsamico-Glasur beträufeln, Meersalz darüber streuen und mit zerrissenen Basilikumblättern dekorieren.