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Chinese Stir Fried with Vegetables Seafood - Chinesisches Pfannengemüse mit Meeresfrüchten

Low calorie, healthy and delicious !! - Kalorienarm, gesund und super lecker!!

Balkan Lamb and Leek Pie – Balkanlamm Lauchpastete

The delights of spring lamb - Die Freuden des Frühlings Lamm

Irish Simnel Cake – Irischer Früchtekuchen

Traditional English Fruit Cake - Traditioneller englischer Früchtekuchen

Vegetable Cobbler – Gemüseauflauf

A delicious, filling warming food full of great fresh veg and a tasty crunchy cheese scone topping! - Ein köstlicher wärmender Auflauf voll mit frischem Gemüse und einem leckeren knusprigen Käse Scones Topping!

Freitag, 29. August 2014

Lemon Goat Cheese Cake with Figs and Honey / Ziegen – Käsekuchen mit Feigen und Honig



This cake is unbelievably delicious! Absolutely my favourite dessert this year...and now one of my all time favourites it tastes light, fresh, moist and with just a hint of tang from the goat cheese.
I have taken all the ingredients as in the original recipe up of the Topping, BUT i really think you should visit Kate at Food Babbles to get the full photo low-down.  Follow her step by step and you will have complete success as i did.

Lemon Goat Cheese Cake with Figs and Honey

Ingredients for the cake
310g goat cheese
170g granulated sugar, plus more for dusting pan
finely minced lemon zest from 1 lemon
1 tsp fresh lemon juice
1 tsp vanilla extract
6 egg yolks at room temp
6 egg whites at room temp
3 Tbsp flour

For the figs
1 tbsp butter
4-6 figs
2 tbsp honey




  • Preheat the oven to 180°C degrees. Butter a 9" spring form pan and dust the inside with granulated sugar...don't skip this.
  • Mix together cheese, sugar, lemon zest, lemon juice, and vanilla...beat until smooth.
  • Mix in egg yolks, one at a time at low speed. next, add the flour.
  • In another CLEAN bowl beat the egg whites until peaks form.
  • Gently fold whites into goat cheese mixture...make sure you don't over mix. Spread the batter into prepared pan and bake for 25-30 minutes or until tester comes out clean.
  • Cool on a wire rack once cake is completely cooled, refrigerate until chilled.
  • The figs into quarters, place in a pan with butter and drizzle with honey, caramelize about 7-10 minutes

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Dieser Kuchen ist unglaublich lecker! Absolut mein Lieblings-Dessert in diesem Jahr ... und jetzt einer meiner absoluten Favoriten. Er schmeckt leicht, frisch, feucht und mit nur einem kleinen Hauch von Ziegenkäse.
 Ich habe alle Zutaten wie im Original-Rezept übernommen, bis auf das Topping, aber ich denke Ihr solltet Kate at Food Babbles  besuchen, um die tollen Fotos zusehen. Wenn Ihr Schritt für Schritt ihrer Anleitung folgt, dann bekommt  Ihr den hoffentlich selben Erfolg, so wie ich.

Ziegen – Käsekuchen mit Feigen und Honig

Zutaten für den Kuchen
310g  Ziegenkäse
170g Zucker, plus mehr zum Bestäuben Pfanne
fein gehackt Zitronenschale von 1 Zitrone
1 TL frischer Zitronensaft
1 TL Vanille-Extrakt
6 Eigelbe bei Raumtemperatur
6 Eiweiß bei Raumtemperatur
3 EL Mehl

Für die Feigen
1 EL Butter
4-6 Feigen
2 EL Honig


  • Den Backofen auf 180°C vorheizen. Eine 20cm Springform einbuttern und mit Kristallzucker ausstreuen ... diesen schritt bitte nicht überspringen.
  • Käse, Zucker, Zitronenschale, Zitronensaft, und Vanille glatt rühren.  
  • Eigelbe bei geringer Geschwindigkeit nacheinander unterrühren, danach das Mehl zufügen und verrühren.
  • In einer anderen sauberen Schüssel das Eiweiß steif schlagen, bis sich Spitzen bilden.
  • Die Ziegenkäse-Mischung behutsam unterheben.
  • Den Teig in die vorbereitete Form füllen und für 25-30 Minuten backen (Stäbchenprobe!).
  • Auf einem Kuchengitter den Kuchen vollständig abkühlen, danach im Kühlschrank kalt stellen.
  • Die Feigen vierteln, in eine Pfanne mit Butter geben und mit Honig beträufeln, etwa 7-10 Minuten karamellisieren