The Armagh Bramley Apple is easy to prepare, it
has a long shelf life and is a healthy, nutritious fruit that can be used in
both sweet and savoury dishes
This dessert pots have a crunchy top combined
with a smooth apple sauce.
Armagh Bramley Apple & Cornflake Pots
Prep: 15
mins Cook: 10 mins
Serves 4
Ingredients
800g Bramley apples,
peeled and sliced
3 tbsp golden caster
sugar
2 tbsp golden syrup
25g butter
85g cornflakes
200ml low-fat crème
fraîche
- Put the apples, caster sugar and 3 tbsp water in a pan and cook over a medium heat, stirring occasionally, for 10 mins until softened.
- Divide mixture between 4 glass tumblers and leave to cool. Meanwhile, heat the golden syrup and butter in a pan for 1 min to melt. Add the cornflakes and stir well to coat.
- Top the cooled apple with the crème fraîche, then divide the cornflake mix between the glasses.
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on GoodFood
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Der
Armagh Bramley Apfel
ist einfach zuzubereiten, er hat eine
lange Haltbarkeit und ist eine
gesunde, nahrhafte Frucht die
in süßen und herzhaften Speisen verwendet werden kann.
Diese
Dessert Töpfe haben einen knusprigen Top kombiniert
mit einem glatten Apfelmus.
Armagh Bramley Apfel & Cornflake Pots
Zubereitungszeit: 15
Minuten
Kochzeit: 10 Minuten
Zutaten für 4 Personen
Zutaten für 4 Personen
Zutaten
800g Bramley Äpfel, geschält und in Scheiben geschnitten
3 EL Zucker
2 EL Sirup
25g Butter
85g Cornflakes
200ml fettarme Crème fraîche
800g Bramley Äpfel, geschält und in Scheiben geschnitten
3 EL Zucker
2 EL Sirup
25g Butter
85g Cornflakes
200ml fettarme Crème fraîche
- Die Äpfel, Zucker
und 3 EL Wasser
in einem Topf bei mittlerer Hitze unter
gelegentlichem Rühren für 10
Minuten weich kochen.
- Die Mischung in 4
Glasbecher verteilen und abkühlen lassen. Inzwischen den goldenen Sirup und Butter in einer Pfanne
schmelzen, die Cornflakes zufügen und gut umrühren.
- Auf die gekühlten Apfel Crème fraîche geben, dann die Cornflakes-Mischung.