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Samstag, 20. September 2014

Bushmills Irish Whiskey Cheese Cake / Bushmills Irischer Whiskey-Käsekuchen


Bushmills
Bushmills is a very small town just inland from the north coast of County Antrim, Northern Ireland. Bushmills had 1,319 inhabitants in the 2001 Census and is 95 km from Belfast, 10 km from Ballycastle and 15 km from Coleraine. The town's name is derived from the River Bush, one of Northern Ireland's salmon rivers. The village is best known as the location of the Old Bushmills Distillery, founded in 1608, which is the oldest licensed distillery in the world.

I decided to make the Irish whiskey in the cheesecake. The cake is super creamy, with just enough booze flavor to make it pleasant and not overpowering.
The recipe below is a seriously easy version that involves no cooking and no gelatine. And takes only ten minutes to prepare.
The only hard part is the two hours wait while it chills in the fridge!

I hope you will try it….and ENJOY!


Bushmills Irish Whiskey Cheese Cake
No-Bake cheesecakes and No-Gelatine

Ingredients for a 8” spring form tin
75g butter or margarine
100g Digestive biscuits to mix
100g icing sugar
280ml whipping cream
150g cream cheese
50 ml of Bushmills Irish Whiskey
to serve
150 ml whipping cream
something finished (ice) caramel sauce


  • Melt the butter and mix with the crushed biscuits. Push the mixture into the base of the dish. Put in refrigerator to chill while preparing the filling.
  • Filling: whip cream cheese until soft, add icing sugar. Whip cream and add to the mixture. Finally pour the Whiskey into the mixture and fold in.Put filling into prepared dish and put back in the fridge to chill for 2 hr.
  • Before serving: Whip the cream until stiff, spread on the cheesecake and drizzle with caramel sauce.
             
         Recipe slightly adapted from: FoodNI

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Bushmills
Bushmills ist eine sehr kleine Stadt in Inland an der Nordküste der Grafschaft Antrim, Nordirland. Bushmills hatte 1.319 Einwohner in der Volkszählung 2001 und ist 95 km von Belfast, 10 km von Ballycastle und 15 km von Coleraine entfernt. Der Name der Stadt wurde von dem Fluss Bush, einer der nordirischen Lachsflüsse abgeleitet. Das Dorf ist bekannt als Standort der Old Bushmills Distillery, die älteste lizenzierte Destillerie der Welt die 1608 gegründet wurde.
Ich beschloss, den irischen Whisky in einem Käsekuchen zu machen. Der Kuchen ist super cremig, mit gerade genug Alkohol so dass der Geschmack angenehm und nicht übermächtig ist.
Das folgende Rezept ist eine Version die kein Backen und keine Gelatine beansprucht und braucht nur zehn Minuten Vorbereitungszeit.
Der einzige schwierige Teil ist, die zwei Stunden warten, während der Kuchen im Kühlschrank kühlt!

Ich hoffe, Du wirst diesen Kuchen versuchen ... und genießen!

Bushmills Irischer Whiskey-Käsekuchen
kein Backen und keine Gelatine

Zutaten für eine 18cm Springform
75g Butter oder Margarine
100g Butterkekse zum mischen
100g Puderzucker
280ml Schlagsahne
150g Frischkäse
50 ml Bushmills Irish Whiskey
Zum servieren
150ml Sahne
2 Pack. Sahnesteif
etwas fertige (Eis)Karamell- Sauce


  • Die Butter schmelzen und mit den zerkleinerten Keksen mischen. Die Mischung in den Boden der Form drücken. Die Form zum kühlen in den Kühlschrank stellen. In der Zwischenzeit mit der Vorbereitung der Füllung anfangen.

  • Füllung: Den Frischkäse glatt rühren, Puderzucker hinzufügen und unterrühren. In einer separaten Schüssel die Sahne mit Sahnesteif steif schlagen und unter den Frischkäse heben, nun den  Whiskey zufügen und kurz und vorsichtig unterrühren.  
    Die Füllung auf den Keksboden verteilen und wieder in den Kühlschrank für 2 Stunden kalt stellen.
  • Vor dem Servieren: Sahne steif schlagen, auf den Käsekuchen streichen und mit Karamell-Sauce beträufeln.

          Das Rezept habe ich leicht angepasst von FoodNI



Cheddar-Beer Bread / Cheddar-Bier Brot


This is one of my favorite bread recipes quick and easy and  it doesn't use yeast that you can knock up in minutes, shove it in the oven, and forget about it until the timer goes off.
There is nothing better than the smell of bread made from your own kitchen.
This Bacon & Cheddar Beer Bread recipe is hoppy and perfect to a hearty slice of Irish cheese.

Cheddar-Beer Bread

Ingredients
3 cups flour
3 teaspoons of baking powder
1 teaspoon of salt
1 can of beer (approx. 400 ml)
1/2 cup of cheddar cheese


  • Preheat the oven to 200°C.
  • Mix the flour, baking powder, salt and beer into a large bowl until combined.
  • Tip into 1 large 20 cm x 10 cm non-stick or well-greased loaf tin. Sprinkle the top with grated cheese. Or form as a bred loaf and place on an with baking paper lined baking plate.
  • Bake for 50 - 60 minutes until golden. 

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Dies ist einer meiner Lieblings-Brotrezepte schnell und einfach ohne Hefe, in wenige Minuten geknetet, dann in den Ofen schieben und vergessen bis der Timer aktiviert wird.
Es gibt nichts Besseres als der Geruch von Brot aus der eigenen Küche.
Dieses Speck & Cheddar Bier Brot Rezept ist hopfenreich und perfekt mit einem herzhaften Stück irischen Käse.

Cheddar-Bier Brot
Zutaten
600g Mehl
3 Teelöffel Backpulver
1 Teelöffel Salz
1 Dose Bier (ca400 ml)
 100g  Cheddar Käse


  • Den Backofen auf 200°C vorheizen.
  • Das Mehl, Backpulver, Salz und Bier in einer großen Schüssel vermengen bis kombiniert.
  • Eine große 20 cm x 10 cm Kastenform gut einfetten oder aus dem Teig ein Brotleibformen und auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech legen. Oben mit geriebenem Käse bestreuen.
  • Für 50-60 Minuten goldbraun backen.