Dubliner Lebkuchen - Very Irish!
Der Lebkuchen gehört mit seinen Gewürzen und dem
verführerischen Aromen untrennbar zur Weihnachtszeit. Im Dubliner Lebkuchen
werden Mehl, Zucker und guter irische Butter zusammen mit süßem Honig,
knackigen Mandeln und feinem Lebkuchengewürz zu einem aromatischen Teig
verarbeitet. Mit kleinen Kleeblättern verziert, geformt aus verbliebenem Teig,
werden die runden Honigkuchen zur irischen Delikatesse.
Zutaten für 20-25
Kekse
175g Butter
300g Mehl
50g gemahlene Mandeln
15g Lebkuchengewürz
1 EL Kakao
1 TL Backpulver
1 Ei
100g Zucker
100g Honig
1 Prise Salz
etwas Puderzucker zum Bestäuben
Mehl mit Backpulver, Kakao, Mandeln und Lebkuchengewürz gut
vermengen und auf ein Backbrett geben. In die Mitte eine Mulde drücken. Ei,
Salz und Honig hineingeben. Zucker drüberstreuen und die Butter in Flöckchen
darauf verteilen. Alles schnell zu einem glatten Teig verarbeiten und 30
Minuten kalt stellen.
Dann auf bemehlter Fläche ausrollen und mit runden
Lebkuchen-Förmchen (ca. 8 cm Durchmesser) ausstechen. Am Rand der Kreise
entlang des Teigs mit den Fingerspitzen zusammendrücken. Aus dem verbleibenden
Teig Kleeblätter ausstechen und auf die Lebkuchen-Kreise setzen. Je nach
Belieben ein kleines Loch für ein Band ausstechen. Auf einem gefetteten Blech
im vorgeheizten Ofen bei ca. 200ºC (Umluft 180º C) 12-15 Minuten backen.
Auskühlen lassen und mit etwas Puderzucker bestäuben.
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Dublin Gingerbread - Very Irish!
The gingerbread ,one with its alluring spices and flavors
inseparable at Christmas time. In Dublin Gingerbread will be flour, sugar, and
good Irish butter together with sweet honey, crunchy almonds and fine
gingerbread spices are processed to form an aromatic dough. With small
shamrocks decorated , formed from residual dough , the round honey cake to be
Irish delicacy .
Ingredients for 20-25 cookies
175 g butter
300 g flour
50 g ground almonds
15 g of mixed spice
1 tablespoon cocoa
1 tsp baking powder
1 egg
100 g of sugar
100 g of honey
1 pinch of salt
icing sugar for dusting
Preparation
Mix flour with baking powder , cocoa , almonds and gingerbread spices well and place on a baking board. Press in the center of a depression . Put in egg, salt and pour in honey . Sprinkle with sugar and spread the butter in small pieces to it. Everything quickly processed into a smooth dough and chill for 30 minutes make .
Then roll out on floured surface and cut out with round Gingerbread cups ( 8 cm diameter). Press together at the edge of the circles of dough along with the fingertips. From the remaining dough and cut out shamrocks rely on the Gingerbread circles . Depending on the desired cut out a small hole for a ribbon . Bake on a greased baking tray in a preheated oven at 200 ° C ( fan oven 180 ° C) for 12-15 minutes. Allow to cool and dust with icing sugar
Ingredients for 20-25 cookies
175 g butter
300 g flour
50 g ground almonds
15 g of mixed spice
1 tablespoon cocoa
1 tsp baking powder
1 egg
100 g of sugar
100 g of honey
1 pinch of salt
icing sugar for dusting
Preparation
Mix flour with baking powder , cocoa , almonds and gingerbread spices well and place on a baking board. Press in the center of a depression . Put in egg, salt and pour in honey . Sprinkle with sugar and spread the butter in small pieces to it. Everything quickly processed into a smooth dough and chill for 30 minutes make .
Then roll out on floured surface and cut out with round Gingerbread cups ( 8 cm diameter). Press together at the edge of the circles of dough along with the fingertips. From the remaining dough and cut out shamrocks rely on the Gingerbread circles . Depending on the desired cut out a small hole for a ribbon . Bake on a greased baking tray in a preheated oven at 200 ° C ( fan oven 180 ° C) for 12-15 minutes. Allow to cool and dust with icing sugar