Mittwoch, 22. April 2015

Homemade Gluten Free All Purpose Flour Mix Blend Recipe / Hausgemachte Glutenfrei Allzweck Mehl Mix Mischung Rezept


When you want to bake without gluten, is that you can't just use wheat flour for your recipes.
You generally need a mix of different types of flours, because gluten free grains aren't like wheat- some are heavier,
some are lighter, some are denser, some are stickier, etc... and in order to get something to be even remotely reminiscent of wheat flour,
you usually have to mix at least 3 or 4 different ingredients.
Fortunately, I've in net recipes discovered for to make my own gluten free all purpose flour mix to make.

Homemade Gluten Free All Purpose Flour Mix Blend Recipe

Makes approximately 550g / 1 1/4 lb

Ingredients
240g / 8 1/2oz  superfine white rice flour (not "sweet" rice flour) (or more brown superfine rice flour)
120g /  superfine brown rice flour (or more white superfine rice flour)
140g / 4 1/2oz potato starch (not potato flour)
45g / 1 3/4 tapioca flour (or cornstarch)
2 1/2 teaspoons xanthan gum (or 1 Tablespoon if using cornstarch) (or guar gum - for corn-free)

Instructions
Add all ingredients to a large bowl; whisk thoroughly.

Store in an air-tight container at room temperature, or refrigerate and bring to room temperature prior to baking.

For lighter baked goods, sift this blend into recipes. Use for cakes, cookies, pie crusts, and more. Do not use this blend for bread yeast dough.

Tip:
For crisp cookies use 3/4 teaspoon xanthan gum. Honey and agave nectar make baked goods softer, therefore, it is even more important to use the specified amount of gum in the ingredients list.

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Wenn du ohne Gluten backen willst oder musst, kann man nicht nur Weizenmehl verwenden für die Rezepte.
Du musst in der Regel eine Mischung aus verschiedenen Arten von glutenfreie Mehle verwenden,
weil die Körner sind nicht wie bei Allzweckweizen - einige sind schwerer, einige sind leichter, einige sind dichter, einige sind klebriger, etc ... um glutenfreies Mehl zu bekommen das annähernd dem Weizenmehl nahe kommt, musst du normalerweise mindestens 3 oder 4 verschiedene Zutaten mischen.
Glücklicherweise habe ich im Netz Rezepte gefunden um meine eigenen glutenfrei Allzweckmehl Mixtur zu machen.

Hausgemachte Glutenfrei Allzweck Mehl Mix Mischung Rezept

Ergibt ca.550g

Zutaten
240g super feines weißes Reismehl (nicht "süßes" Reismehl) (oder mehr braunes super feines Reismehl)
120 g braunes Reismehl (oder mehr weißes Reismehl)
140g Kartoffelstärke (kein Kartoffelmehl)
45g Tapiokamehl (oder Maisstärke)
2 1/2 Teelöffel Xanthan Gum (oder 1 EL Speisestärke bei Verwendung) (oder Guarkernmehl - für Mais-frei)


Anleitung
Alle Zutaten in eine große Schüssel geben und mit einem Schneebesen gründlich vermischen.

In einem luftdichten Behälter bei Raumtemperatur oder im Kühlschrank lagern, vor dem Backen auf Raumtemperatur bringen.

Anwendung; Für Kuchen, Kekse, Tortenböden und mehr. Die Mischung kann auch verwendet werden für ein Hefeteig.

Tipp:
Für knusprige Kekse benutze 3/4 Teelöffel Xanthangummi.
Honig und Agavendicksaft machen Backwaren weicher, daher ist es umso wichtiger, die angegebene Menge an Xanthangummi in der Zutatenliste zu verwenden.

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