Donnerstag, 24. April 2014

WARM AUBERGINE - TOMATO SALAD / WARMER AUBERGINEN-TOMATEN SALAT



WARM AUBERGINE - TOMATO SALAD WITH
BLACK OLIVE BREAD-(Homemade with love)

10 mins to prepare and 50 mins to cook

(4 portions)
6 tbsp of olive oil
2 Aubergin, in plates
8 medium-sized tomatoe,s in plates
400 g Feta cheese, into cubes
freshly ground black pepper
4 branches fresh thyme
2-3 cloves of garlic, in thin plates


  • Heat the oven to Gas 4, 180°C, fan 160°C.
  • Lightly oil a oven-proof dish.
  • Thinly slice the aubergine, tomatoes and feta cheese and arrange alternate slices of the aubergine with two slices of the tomato around the dish. Season and sprinkle with thyme and garlic leaves. Drizzle with olive oil and place in the oven to cook for 30 minutes

  • Reduce temperature to Gas 3, 160°C, fan 140°C, and cook for a further 20 minutes until cooked through. Allow to cool and serve straight from the dish best with homemade Olive bread ( recipe here) or baguette

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WARMER AUBERGINEN-TOMATEN SALAT MIT
BROT AUS SCHWARZEN OLIVEN-(Homemade with love)

10 Minuten Vorbereitung und 50 Minuten Backzeit

(4 Portionen)
6 EL Olivenöl
2 Aubergin, in Scheiben
8 Mittelgroße Tomaten, in Scheiben
400g Fetakäse, in Würfel
frisch gemahlener schwarzer Pfeffer
4 Zweige frischer Thymian
2-3 Knoblauchzehen, in dünne Scheiben


  • Den Backofen auf 180°C, (160°C Umluft) vorheizen. 
  • Eine feuerfeste Form einölen.
  • Aus den Aubergine und Tomaten dünne Scheiben schneiden und abwechselnd in die Form legen. Den Fetakäse drüberstreuen und mit Thymian und Knoblauch bestreuen.  Dann mit Olivenöl beträufeln und im Ofen für 30 Minuten backen.
  • Die Temperatur auf 160°C (140°C Umluft) zurückdrehen, und für weitere 20 Minuten backen. Etwas Abkühlen lassen und direkt aus der Schale mit frischem leckerem selbstgebackenem Olivenbrot (Rezept hier) oder Baguette servieren.

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