Sonntag, 24. August 2014

Armagh Bramley Apple and Blackberry Crumble / Armagh Bramley Apfel und Brombeeren Crumble




Armagh Bramley Apple and Blackberry Crumble is a speciality of Armagh in Northern Ireland, which is famous for growing apples.
Served with cream, custard or vanilla ice cream or both of these crumble a delicious dessert.

Armagh Bramley Apple and Blackberry Crumble


Ingredients for apple and blackberry
3 large Bramley Apples
30g butter
150g caster sugar
Pinch of cinnamon
80g fresh blackberries


Heat the oven to 180°C.

Apple und Blackberry, peel and cut apples into thick slices. Heat the butter in the saucepan and gently sauté. Add the sugar and cinnamon and continue to stir until apples are just cooked. Finally, add the blackberries and stir gently. Place in chunks in the bottom of an ovenproof dish.

Ingredients for the crumble
75g butter
50g porridge oats
25g sugar
125g plain flour


For the crumble, mix the flour, butter and sugar until they are like breadcrumbs
Stir in the oats

Put the mixture on top of the apples and the blackberries
Bake at 180°C for 20 minutes 

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Armagh Bramley Apple und Blackberry Crumble ist eine Spezialität von Armagh in Nordirland, die berühmt ist für den Anbau von Bramley Äpfeln.
Serviert mit Sahne, Pudding oder Vanille-Eis oder beides ist dieser Crumble ein leckerer Nachtisch.

Armagh Bramley Apfel und Brombeeren Crumble

Zutaten für Apfel und Brombeere
3 große Bramley Äpfel
30g Butter
150g Zucker
Prise Zimt
80g frische Brombeeren

 

 Den Backofen auf 180°C vorheizen.

Die Äpfel entkernen und in 5 mm dicke Scheiben schneiden. Die Butter in einer Pfanne erhitzen und die Apfelscheiben zugeben. Zucker und Zimt zufügen und weiter rühren bis die Äpfel nur leicht gekocht sind. Am Ende werden die Brombeeren zugefügt und leicht umrühren. Die Äpfel-Brombeere Masse in einer Auflaufform füllen und beiseite stellen.

Zutaten für die Streusel
75g Butter, gewürfelt  
50g Haferflocken
25g Zucker
125g Mehl



Für die Streusel die Butter in das Mehl und Zucker reiben bis es wie Brotkrumen aussieht, danach die Haferflocken dazu mengen.
Die Streusel auf die Äpfel und Brombeeren streuen.
Backen bei 180°C für 20 Minuten. 


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