The Christmas in Northern Ireland
The 1st day of Christmas, or also called "Christmas Day", is the real Christmas in Northern Ireland and the UK.
The 24th of December / Christmas Eve is N-Ireland and UK still a full working day.
On Christmas Day after waking up and before breakfast the gifts are opened, the "Father Christmas" has laid at night under the Christmas tree.
Many Irish / British on this day in the church for Christmas Mass.
During the day, the whole family sits together to take the Christmas dinner (Christmas dinner).
The 1st day of Christmas, or also called "Christmas Day", is the real Christmas in Northern Ireland and the UK.
The 24th of December / Christmas Eve is N-Ireland and UK still a full working day.
On Christmas Day after waking up and before breakfast the gifts are opened, the "Father Christmas" has laid at night under the Christmas tree.
Many Irish / British on this day in the church for Christmas Mass.
During the day, the whole family sits together to take the Christmas dinner (Christmas dinner).
The Christmas Dinner is prior to the food on the plate always a "Christmas Cracker". He
looks like a large candy. Before eating the crackers
is taken in hand and
at both ends is pulled. It crossed his arms
in front of the body and keeps his cracker towards the
left neighbor. Itself takes one cracker
of the right neighbor and then pulled on
command. If the cracker breaks down, there is a small blast caused by a small
harmless Firework streaks. In the crackers are
a paper crown, a
small gift and a joke or rhyme that is
written on a small piece of paper.
For Christmas dinner, there were ,a regional dish - Roast beef with Yorkshire puddings and caramelized Carrots.Yorkshire Puddings are a classic British recipe and one of the major components of England's national dish, Roast Beef and Yorkshire Puddings.
For Christmas dinner, there were ,a regional dish - Roast beef with Yorkshire puddings and caramelized Carrots.Yorkshire Puddings are a classic British recipe and one of the major components of England's national dish, Roast Beef and Yorkshire Puddings.
Roast beef with Yorkshire puddings and caramelized Carrots
As a grand finale to a Roast beef with
Yorkshire puddings and caramelized Carrots I had considered myself a cinnamon
parfait with mulled wine cherries. A great dessert with wintry flavor,
wonderfully creamy and delicious.
Cinnamon parfait with mulled
wine cherries
*****************
Der 1.
Weihnachtsfeiertag in Nordirland
Der 1.
Weihnachtsfeiertag oder auch “Christmas Day” genannt, ist das eigentliche
Weihnachtsfest in Nordirland und UK.
Der 24.Dezember / Heiligabend ist N-Irland und UK noch ein vollwertiger Arbeitstag.
Der 24.Dezember / Heiligabend ist N-Irland und UK noch ein vollwertiger Arbeitstag.
Am Christmas Day nach
dem Aufstehen und vor dem Frühstück werden die Geschenke geöffnet, die “Father
Christmas” in der Nacht unter dem Weihnachtsbaum gelegt hat.
Viele Irren/Briten
gehen an diesem Tag in die Kirche zur Weihnachtsmesse.
Während des Tages sitzt
die ganze Familie zusammen, um das Weihnachtsessen (Christmas Dinner)
einzunehmen.
Bei dem Christmas
Dinner liegt vor dem Essen auf dem Teller immer ein “Christmas Cracker”. Er
sieht aus wie ein großes Bonbon. Vor dem Essen wird der Cracker in die Hand
genommen und an beiden Enden wird gezogen. Man überkreuzt die Arme vor dem
Körper und hält seinen Cracker zum linken Nachbarn hin. Selber greift man den
Cracker des rechten Nachbars und dann wird auf Kommando gezogen. Wenn der
Cracker kaputt geht, gibt es einen kleinen Knall, der von einem kleinen
ungefährlichen Feuerwerksstreifen verursacht wird. In dem Cracker befinden sich
eine Papierkrone, ein kleines Geschenk und ein Witz bzw. Reim, der auf einem
kleinen Zettel geschrieben steht.
Als Weihnachtsessen
gab ein regionales Gericht - Roast Beef mit Yorkshire Puddings und
karamellisierten Karotten Gemüse. Yorkshire Puddings ist ein klassisches
britisches Rezept und einer der
Hauptbestandteile von Englands Nationalgericht, Roastbeef und Yorkshire Pudding.
Roast Beef mit
Yorkshire Puddings und karamellisierten Karotten Gemüse
Als krönenden
Abschluss nach einem Roast Beef mit Yorkshire Puddings und karamellisierten Karotten
Gemüse hatte ich mir ein Zimtparfait mit Glühweinkirschen überlegt. Ein tolles
Dessert mit winterliche Geschmacksnote, wunderbar cremig und lecker.
Zimtparfait
mit Glühweinkirschen
0 Kommentare:
Kommentar veröffentlichen