Samstag, 20. September 2014

Cheddar-Beer Bread / Cheddar-Bier Brot


This is one of my favorite bread recipes quick and easy and  it doesn't use yeast that you can knock up in minutes, shove it in the oven, and forget about it until the timer goes off.
There is nothing better than the smell of bread made from your own kitchen.
This Bacon & Cheddar Beer Bread recipe is hoppy and perfect to a hearty slice of Irish cheese.

Cheddar-Beer Bread

Ingredients
3 cups flour
3 teaspoons of baking powder
1 teaspoon of salt
1 can of beer (approx. 400 ml)
1/2 cup of cheddar cheese


  • Preheat the oven to 200°C.
  • Mix the flour, baking powder, salt and beer into a large bowl until combined.
  • Tip into 1 large 20 cm x 10 cm non-stick or well-greased loaf tin. Sprinkle the top with grated cheese. Or form as a bred loaf and place on an with baking paper lined baking plate.
  • Bake for 50 - 60 minutes until golden. 

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Dies ist einer meiner Lieblings-Brotrezepte schnell und einfach ohne Hefe, in wenige Minuten geknetet, dann in den Ofen schieben und vergessen bis der Timer aktiviert wird.
Es gibt nichts Besseres als der Geruch von Brot aus der eigenen Küche.
Dieses Speck & Cheddar Bier Brot Rezept ist hopfenreich und perfekt mit einem herzhaften Stück irischen Käse.

Cheddar-Bier Brot
Zutaten
600g Mehl
3 Teelöffel Backpulver
1 Teelöffel Salz
1 Dose Bier (ca400 ml)
 100g  Cheddar Käse


  • Den Backofen auf 200°C vorheizen.
  • Das Mehl, Backpulver, Salz und Bier in einer großen Schüssel vermengen bis kombiniert.
  • Eine große 20 cm x 10 cm Kastenform gut einfetten oder aus dem Teig ein Brotleibformen und auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech legen. Oben mit geriebenem Käse bestreuen.
  • Für 50-60 Minuten goldbraun backen.

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