Am 26 September feiern Guinness-Liebhaber aus verschiedenen
Ländern in lokalen Pubs den Arthur’s Day für das legendäre Guinness. Denn das dunkle Stout aus Dublin ist nicht
nur ein Exportschlager, es ist ein Stück irisches Kulturgut, das eng mit der
Guinness-Dynastie verknüpft ist.
Der Arthur’s Day wird in diesem Jahr zum fünften Mal
gefeiert. Hauptsächlich spielen sich die Feierlichkeiten natürlich in Irland
ab, und besonders in der Hauptstadt Dublin, dem Firmensitz und der Geburtsstadt
des berühmten Stouts. Zu diesem Anlass habe ich ein herzhaftes süßes & nussiges
Brot mit Guinness gebacken, es schmeckt sehr gut mit gesalzener Butter zu einem
frischen Salat.
Guinness Brot
ZUTATEN
340g
Mehl (Selfraising Flour)
280ml Guinness
55g Haferflocken
1 Ei
140ml Milch
110g gemischte Nüsse z.B. Haselnüsse, Walnüsse gehackte
Mandeln
1TL Öl
1 TL Brown
Sugar
1/2 TL Zimt
Mohnsamen
ZUBEREITUNG
Eine Kastenform einfetten und mit Mohn ausstreuen.
Alle trockene zutaten in einer großen Schüssel mit den
Händen vermischen, dann das Öl untermengen. Nun kommt das Guinness, Ei und die
Milch dazu, mit den Händen zu einem
glatten Teig verkneten.
Den Teig in die vorbereitete Kastenform füllen und bei
Umluft 160°C 40 Minuten backen.
Das Rezept habe ich von Good
Food Ireland
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Happy Arthur’s Day with Guinness Bread
On 26 September to celebrate Arthur's Day Guinness lovers from
different countries in local pubs for the legendary Guinness. Because the dark stout
from Dublin is not only an export hit, it's a piece of Irish heritage, which is
closely linked to the Guinness dynasty.
The Arthur's Day is being celebrated this year for the fifth time. Mainly the festivities in Ireland on course play, and especially in the capital Dublin, the headquarters and the birthplace of the famous stout. On this occasion, I baked a hearty sweet & nutty bread with Guinness, it tastes very good with salted butter to a fresh salad.
The Arthur's Day is being celebrated this year for the fifth time. Mainly the festivities in Ireland on course play, and especially in the capital Dublin, the headquarters and the birthplace of the famous stout. On this occasion, I baked a hearty sweet & nutty bread with Guinness, it tastes very good with salted butter to a fresh salad.
Guinness Bread
Ingredients
12 oz Selfraising Flour
1/2 pint Guinness
2 oz Pinhead oatmeal
1 Egg
1/4 pint Milk
poppy seeds
4oz mixed nuts e.g. Hazelnuts, walnuts chopped almonds
2oz sultanas
1tsp Second Nature Happy Heart Oil
1 dst sp Brown Sugar
1/2 tsp Cinamon
Method:
Mix all the dry ingredients by hand in a mixing bowl.Add the
Second Nature happy heart oil and mix it through.
Add your guiness, egg and enough milk to make the mix into a
dropping consistancy.
Grease a 2lb loaf tin with margarine and add in your
mixture. Topp with poppy seeds.
Place in the oven for 40 minutes at 160c in a fan oven
To Serve
Serve with fresh creamery butter and a savory starter for
contrast
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