Sonntag, 3. November 2013

Orange Cheese Cake



Orangen Käse Torte

Zutaten für eine 20cm Springform
Teig
3 Eier
140g Zucker
150g Butter
0,3 Bio-Zitronenschale
90g Mehl
70g Stärkemehl
1 ½ TL Backpulver
Füllung
300g Jogurt natur
150g Quark
1 Bio-Orange
3 EL Staubzucker
150ml Sahne
1 Orangen
5 Blatt Gelatine
1cl Orangenlikör

Zubereitung
Teig: Die Eier trennen und das Eiweiß mit 1/3 des Zuckers steif schlagen.
Butter mit dem restlichen Zucker, den Eidottern und der Zitronenschale schaumig rühren. Mehl, Stärkemehl und Backpulver dazurühren und den Eischnee unterheben.
 Die leichte Sandmasse in die mit Butter gefettete Füllform geben und im vorgeheizten Backofen, unterste Schiene, bei 180 °C Ober- und Unterhitze 50 Minuten backen.

Fülle: Jogurt und Quark mit einem Schneebesen glatt rühren, den Abrieb von einer Orange und den Staubzucker dazugeben und vermengen.
Die Orangen filetieren, Sahne steif schlagen und beides einrühren.
Ausgekühlten Teig aus der Form stürzen, erkalten lassen und ein Tortenring umstellen.
Gelatine in kaltem Wasser einweichen, ausdrücken, in leicht erhitztem Orangenlikör auflösen und in die Masse rühren.
Die Füllung in den fertigen Teig geben und 5–6 Stunden kalt stellen.

Dekoration: 1 Orangen dünn aufschneiden, auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech legen und mit Staubzucker bestäuben. Bei 100 °C Umluft 2 Stunden trocknen.  

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Orange Cheese Cake



Ingredients for a 20cm springform
dough
3 eggs
140g sugar
150g butter
0.3 Organic Lemon Peel
90g flour
70g cornflour
1 ½ tsp baking powder
filling
300g natural yoghurt
150g quark
1 organic orange
3 tablespoons powdered sugar
150ml cream
1 orange
5 sheets of gelatin
1cl orange liqueur

Preparation
Dough: Separate the eggs and beat the egg whites with 1/3 of the sugar until stiff.
Butter with the remaining sugar , egg yolks and lemon zest until light and fluffy. Flour , cornstarch and baking powder and stir stir in the beaten egg whites .
Give the slight mass of sand in the blank mold greased with butter and bake in preheated oven, bottom rail at 180 ° C top and bottom heat bake 50 minutes.

Filling: Stir yogurt and cottage cheese with a whisk until smooth , add the abrasion of an orange and the icing sugar and mix .
The oranges fillet , beat cream until stiff and stir in both.
Overthrow the cooled dough out of the mold , allow to cool and adjust a cake ring .
Soak the gelatine in cold water, squeeze , easy to dissolve in heated orange liqueur and stir into the mixture.
Pour the filling into the finished dough and place 5-6 hours cold.
 
Decoration: 1 slice oranges thinly and place on a lined baking tray and dust with icing sugar. Dry for 2 hours at 100 ° C ambient air.

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