Mittwoch, 16. Juli 2014

CREAM CHEESE POUND CAKE / CREMIGER FRISCHKÄSE KASTENKUCHEN



CREAM CHEESE POUND CAKE

Serves 16
  
Ingredients
340g butter, softened
1 package (8 ounces) cream cheese, softened
250g sugar
6 eggs
2 teaspoons vanilla extract
1 teaspoon lemon extract
360g all-purpose flour
1/2 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon salt

Confectioners' sugar, fresh berries and whipped cream, optional


  • In a large bowl, cream the butter, cream cheese and sugar until light and fluffy. Add eggs, one at a time, beating well after each addition. Beat in extracts. Combine the flour, baking powder and salt; beat into creamed mixture until blended.
  • Pour into a greased and floured 10-in. fluted tube pan. Bake at 170°C (150°C fan) for 1-1/4 to 1-1/2 hours or until a toothpick inserted near the center comes out clean.
  • Cool for 10 minutes before removing from pan to a wire rack to cool completely. Garnish with confectioners' sugar, berries and whipped cream if desired.
 Serve and enjoy!     

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CREMIGER FRISCHKÄSE KASTENKUCHEN

16 Stücke
     
Zutaten
340g weiche Butter
240g  Frischkäse, weich
250g Zucker
6 Eier
2 Teelöffel Vanille-Extrakt
1 TL Zitronenextrakt
360g Allzweck-Mehl
1/2 TL Backpulver
1/4 TL Salz

Puderzucker,  frische Beeren und Schlagsahne, optional

  • In einer großen Schüssel, Butter, Frischkäse und Zucker schaumig rühren. Die Eier einzeln gut unterrühren, Vanille zufügen dann das Mehl, Backpulver und Salz.    
  • Die Mischung in eine gefettete und bemehlte Kastenform füllen und auf 170°C (150°C Umluft) für 1-1/4 bis 1-1/2 Stunden backen oder solange bis ein Zahnstocher in der Mitte sauber raus kommt.   
  • 10 Minuten in der Form abkühlen lassen dann auf einem Kuchengitter vollständig abkühlen. Garnieren mit Puderzucker, Beeren und Schlagsahne, falls gewünscht.

            Servieren und genießen!

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