Freitag, 4. Juli 2014

WARM RUSTIC CHERRY PIE / WARMER RUSTIKALER KIRSCH KUCHEN



Here in the Ireland Cherries are just coming in to season. A fresh Cherry Pie is surprisingly easy to make, tastes pretty amazing and is a classic pie.

WARM RUSTIC CHERRY PIE

1 recipe for homemade pie dough or refrigerated pie dough
(I use pack ready rolled shortcrust pastry)

Ingredients
1 x 375g pack ready rolled shortcrust pastry

Cherry Filling:
500g sweet cherries, halved and pitted
75g sugar
1 tablespoon cornstarch
1 tablespoon fresh lemon juice

To brush:
1 egg white + 1 teaspoon water, whisked together
1/2 tablespoon sugar




  • Preheat the oven to Gas 4, 180°C, fan160°C.
  • Roll the dough out onto a lightly floured piece of parchment paper, into a 14 inch circle. Transfer the parchment and dough onto a baking sheet.
  • Mix together filling ingredients until evenly coated. Pour onto the centre of the tart and spread out to within 2 inches of the edge. Fold up the edges to keep the filling snuggly inside.
  • Brush the pastry with egg wash and sprinkle with sugar.
  • Bake at 180°C (160°C fan) for 1 hour, or until filling is bubbly and crust is golden brown. Allow to cool before serving ½ hour. Serve with whipped cream or vanilla ice cream.

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Hier in Irland kommen die Kirschen gerade in Saison.
Eine frische Cherry Pie ist überraschend einfach zu machen, schmeckt ziemlich erstaunlich und ist hier eine klassische Torte.


WARMER RUSTIKALER KIRSCH KUCHEN

Ein Rezept für hausgemachten Kuchen oder gekühlten Kuchenteig
(ich benutze fertig gerollter Mürbeteig)

Zutaten
1 x 375g Packung fertig gerollter Mürbeteig

Kirsch-Füllung
500g Süßkirschen, halbiert und entsteint
75g Zucker
1 EL Speisestärke
1 EL frischer Zitronensaft 

Zum bestreichen
1 Eiweiß + 1 Teelöffel Wasser, verquillt
1/2 EL Zucker


  • Den Backofen auf  180°C (160° Umluft) vorheitzen.
  • Den Teig auf einer leicht bemehlten Arbeitsfläche ausrollen, ein ca 35cm runden Kreis ausschneiden. Den Teig-Kreis auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech übertragen.
  • Zutaten für die Füllung gleichmäßig verrühren und in die Mitte des Teigbodens verteilen, dabei aber ein Rand von 5cm frei lassen. Den Rand um die Füllung des Inneren klappen.
  • Den Teig mit Eiweiß bestreichen und Zucker bestreuen.

  • Bei 180ºC (160°C Umluft) für 1 Stunde backen oder bis  Kruste goldbraun ist. Vor dem Servieren ½ Stunde abkühlen lassen. Mit Sahne oder Vanilleeis servieren.

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