There are so many recipes that caught my eye
immediately, getting filed away in the ‘must make’ corner of my brain – where
to begin? All right, I will start with the Chocolate Chip Amaretto Torte.
Firstly, because I am a sucker for chocolate Chip everything I say! And
secondly because I love Amaretto liqueur AND amaretti biscuits.
This torte turned out even better than I
expected. It’s intensely flavoured from the Amaretto and amaretti. It’s super
light, with a fine-textured crumb. The best thing is that it’s just as
delicious alongside a cup of tea, as it is with a big scoop of ice cream over
it for dessert.
Chocolate Chip Amaretto Torte
Ingredients
4 eggs
¼ tsp salt
110g granulated sugar
110g unsalted butter
75g plain flour
45g ground almonds
1 tsp baking powder
110g crushed Amaretti
biscuits
2 tbsp Amaretto
liqueur
3 tbsp milk
75g bittersweet
chocolate chips
1 tbsp icing sugar
- Preheat the oven to 180°C. Line grease and flour a 20cm (8inch) tart or cake tin.
- Separate the eggs into two large bowls. Whisk the egg whites with the salt until soft peaks form, then continue to whisk while gradually adding half the granulated sugar until you get firm peaks.
- Add the butter and the remaining sugar to the bowl with the egg yolks, milk and cream together until fluffy. Stir in the flour, ground almonds, baking powder, crushed Amaretti biscuits and the amaretto liqueur.
- Stir one-quarter of the whisked egg whites into the almond mixture to loosen it. Add the rest of the egg whites and gently fold in using a rubber spatula.
- Pour the mixture into the prepared tin and sprinkle with chocolate chips. Bake for 25 minutes and let cool completely in the tin before turning out onto a plate. Set a wire rack on top of and then flip the whole thing over so that the torte is the right way up again.
- Dust with icing sugar and serve.
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Es
gibt so viele Rezepte, die meine
Aufmerksamkeit sofort erregt und die dann hinter der
"must make 'Ecke meines Gehirns abgelegt werden - wo soll ich anfangen?
In Ordnung, ich werde mit einer Chocolate Chip Amaretto Torte starten. Zum
einen, weil ich eine Schwäche für Schokoladen Chip habe - das alles was ich sage! Und zweitens, weil ich Amaretto und Amaretti liebe.
Es stellte sich heraus, diese Torte ist sogar besser als ich erwartet hatte. Sie ist intensiv im Geschmack von Amaretto und Amaretti. Super leicht, mit einer fein strukturierten Krume und das Beste ist, sie ist nur so lecker neben einer Tasse Tee, zusammen mit einer großen Kugel Eis.
Es stellte sich heraus, diese Torte ist sogar besser als ich erwartet hatte. Sie ist intensiv im Geschmack von Amaretto und Amaretti. Super leicht, mit einer fein strukturierten Krume und das Beste ist, sie ist nur so lecker neben einer Tasse Tee, zusammen mit einer großen Kugel Eis.
Chocolate Chip Amaretto-Torte
Zutaten
4 Eier
¼ TL Salz
110 g Kristallzucker
110 g ungesalzene Butter
75 g Mehl
45g gemahlene Mandeln
1 TL Backpulver
110g zerkleinert Amaretti
2 EL Amaretto
4 Eier
¼ TL Salz
110 g Kristallzucker
110 g ungesalzene Butter
75 g Mehl
45g gemahlene Mandeln
1 TL Backpulver
110g zerkleinert Amaretti
2 EL Amaretto
3 EL Milch
75 g Zartbitterschokolade Chips
1 EL Puderzucker
75 g Zartbitterschokolade Chips
1 EL Puderzucker
- Den Backofen auf 180°C vorheizen. Eine 20cm
Kuchenform einbuttern und mit Mehl ausstäuben.
- Die Eier in zwei große Schüsseln trennen. Das Eiweiß mit dem Salz steif schlagen, bis weiche Spitzen sich bilden, dann die Hälfte des Kristallzuckers einrühren.
- Die Butter und den
restlichen Zucker in die Schüssel mit den Eigelb und
Milch zusammen schaumig rühren. Das Mehl, gemahlene Mandeln, Backpulver, zerkleinerte
Amaretti und Amaretto zufügen und gut verrühren.
- Ein Viertel vom Eischnee
in die Mandelmischung
locker unterheben, danach der Rest vom Eischnee vorsichtig
mit einer Gummispachtel unterheben.
- Den Teig in die vorbereitete Form verteilen und mit Schokoladen-Chips bestreuen. Für 25 Minuten backen. Vollständig in der Form abkühlen lassen. Den Kuchen auf ein Kuchengitter übertragen und mit Puderzucker bestäuben.
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