Sonntag, 8. Februar 2015

Couscous Salad with Chicken and Pomegranate / Cous Cous Salat mit Hähnchen und Granatapfel


Couscous Salad with Chicken and Pomegranate

Serves 4
613g pack Butcher’s Selection Chicken Breast Fillets
1/2 lemon
1 bay leaf
Sprig of thyme
200g Cous Cous
1/2 cucumber, cubed
2 x 80g packs Fresh Tastes Pomegranate Seeds
3 tbsp Chosen by you Vinaigrette Salad Dressing
Handful of rocket or mint leaves, to serve


  • Put the chicken in a large pan with the lemon, bay leaf and thyme, and cover with cold water. Bring to the boil, cover and simmer for 20 minutes, or until the chicken is cooked through. Sieve the cooking water into a jug, discarding the lemon and herbs. Cut the fillets into thick slices. Keep warm.
  • Meanwhile, put the cous cous in a pan and cover with 200ml of the reserved cooking water. Bring back to the boil, then cover and turn off the heat. Leave to stand for 5 minutes, then fluff up the cous cous with a fork.
  • Stir the cucumber and the pomegranate seeds into the cous cous. Arrange the salad on a plate and spread the sliced chicken on it. Serve with the salad dressing, arugula or mint.  Serve with the salad dressing, rocket or mint leaves..
         This recipe is by ASDA UK

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Cous Cous Salat mit Hähnchen und Granatapfel
Zutaten für 4 Personen
613g Metzgerei Hähnchenbrustfilets
1/2 Zitrone
1 Lorbeerblatt
Thymianzweig
200g Cous Cous
1/2 Gurke, in Würfel geschnitten
160 g Frische Granatapfelkernen
3 EL von Ihnen gewählten Vinaigrette Salatdressing
Eine Hand voll Rucola or Minze, zu dienen



  • Das Huhn in einem großen Topf mit der Zitrone, Lorbeerblatt, Thymian und mit kaltem Wasser bedecken. Zum Kochen bringen und zugedeckt 20 Minuten köcheln lassen, oder bis das Huhn gar ist. Das Kochwasser in einen Krug durchsieben, Zitrone und Kräutern entfernen. Die Filets in dicke Scheiben schneiden. Warm halten.
        
  • Unterdessen den Cous Cous in ein Topf geben und mit 200 ml des reservierten Kochwasser aufgießen. Sobald es anfängt zu Kochen, sofort den Topf vom Herd nehmen. Den Cous Cous Abgedeckt für 5 Minuten stehen lassen, dann mit einer Gabel den Couscous auflockern.
        
  • Die Gurke und die Granatapfelkerne in den Cous Cous unterheben. Den Salat auf eine Plate anrichten und die in Scheiben geschnittenen Hähnchen darauf verteilen. Mit der Salatsauce, Rucola oder Minze servieren.
         Dieses Rezept ist von ASDA UK 

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