Dienstag, 3. Februar 2015

Potato Curry/ Kartoffel Curry


A simple, but delicious vegetarian dish using baby new potatoes - which taste wonderfully tender in this spicy curry. I've used Madras Paste here, which is a slightly fiery combination of chillies, cumin and other authentic spices. Aside from a little garlic and some choped tomatoes, the paste provides all the flavour you need, and once cooked the potatoes absorbs it all beautifully. Delicious!

Potato Curry
Preparation time: 10 mins
Cooking Time: 30 mins

Serves: 4 people
450g baby new potatoes, scrubbed and cut in half
2 tbsp vegetable oil
200g chopped tomatoes
2 tbsp Patak's Madras Paste
2 tbsp fresh coriander, chopped
50ml water
6 curry leaves
2 tsp garlic, chopped


  • Cook the potatoes in boiling water for 15 minutes, drain and set aside.
  • In another pan heat the oil and fry the curry leaves and chopped garlic for 30 seconds before adding the Patak's Madras Paste and chopped tomatoes.  Bring to the boil and continue to cook on a low heat for 5 - 8 minutes adding a little water if necessary.
  • Add the potatoes and remaining water (if necessary), allow to heat through for 5 minutes before stirring through the fresh coriander.

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Ein einfaches, aber leckeres vegetarisches Gericht mit Babykartoffeln - die wunderbar zart in diesem Curry abschmeckt sind. Ich habe hierfür Madras verwendet, was eine leicht feurige Kombination von Chili, Kreuzkümmel und anderen authentischen Gewürzen ist. Abgesehen von ein wenig Knoblauch und einigen gehackten Tomaten, bietet die Paste alles an Geschmack den man braucht. Delicious!

Kartoffel Curry
Zubereitungszeit: 10 Minuten
Kochzeit : 30 Minuten

Portionen: 4 Personen
450g Baby Kartoffeln, gewaschen und halbiert
2 EL Pflanzenöl
200g gehackte Tomaten
2 EL Patak von Madras
2 EL frischer Koriander, gehackt
50 ml Wasser
6 Curryblätter
2 TL Knoblauch, gehackt


  • Die Kartoffeln in kochendes Wasser für 15 Minuten kochen, abtropfen lassen und beiseite stellen.
        
  • In einer anderen Pfanne das Öl erhitzen und darin die Curryblätter und gehackten Knoblauch für 30 Sekunden anrösten, danach Madras zufügen und die gehackten Tomaten. Zum Kochen bringen und weiter auf kleiner Flamme kochen lasen, 5-8 Minuten mit ein wenig Wasser, wenn nötig.
        
  • Die Kartoffeln und das restliche Wasser (wenn nötig) zufügen, noch mal für 5 Minuten erwärmen. Koriander zufügen umrühren und servieren.

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