A creamy dessert made with avocados and
speckled with sweet raspberries
Avocado-Raspberry Semifreddo
Makes 8 to 10 servings
3 egg whites
150 ml icing sugar
175 ml whipping cream
2 avocados
375 g fresh
raspberries, divided
6 mint leaves, for
garnish
- In a standing mixer, whip egg whites to form medium peaks, then slowly add icing sugar until mixture becomes glossy with stiff peaks, about 8 minutes. With a rubber spatula, scrape into a large bowl and set aside.
- In stand mixer, whip cream to form stiff peaks. Add to egg white mixture, folding gently so as not to incorporate too much air. Puree avocados with a hand blender or food processor and add to cream and egg white mixture. Fold all together and incorporate 250 ml of the raspberries.
- Line a 23-by-12-cm (9-by-5-inch) baking dish with plastic wrap. Add semifreddo mixture, smoothing surface to flatten.
- Freeze uncovered for at least 5 hours.
- To serve, dip dish in about 5 cm (2 inches) of hot water to slightly melt edges. Dry baking dish and invert dessert onto serving plate. Remove plastic wrap and top with remaining raspberries and mint. Slice and serve.
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Ein Creme-Dessert
mit Avocadosund mit süßen Himbeeren
gesprenkelt
Avocado-Himbeere Halbgefrorenes
Macht 8 bis 10 Portionen
3 Eiweiß
150 ml Puderzucker
175 ml Schlagsahne
2 Avocados
375g frische Himbeeren, unterteilt
6 Minzeblätter zum Garnieren
- Das Eiweiß steif schlagen, bis sich
Spitzen bilden, dann langsam
den Puderzucker einrieseln lassen, bis
die Mischung glänzende und steif
ist, ca. 8 Minuten. Das
Steifgeschlagene Eiweiß mit einem Gummispachtel in eine große
Schüssel kratzen und beiseite stellen.
- Mit dem Handmixer die Sahne steif schlagen. Vorsichtig die Sahne unter das Eiweiß-Gemisch heben. Die Avocados mit einem Handmixer oder Küchenmaschine glatt pürieren, Sahne
und Eiweiß-Mischung hinzufügen
und verrühren. 250g Himbeeren unterheben.
- Eine 23cm x 12cm Auflaufform
mit Klarsichtfolie auslegen. Die
Mischung einfüllen und die Oberfläche glätten.
- Für mindestens 5 Stunden ins Gefrierfach stellen.
- Zum servieren, die Auflaufform kurz in ca. 5 cm tiefen heißem Wasserbad stellen. Die Form trocknen und auf einem Dessertteller stürzen. Die Klarsichtfolie entfernen und mit den restlichen Himbeeren und Minze dekorieren. In Scheiben schneiden und servieren.
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