Gluten free biscuit base recipe
For a 27cm sponge
5 eggs
1 pinch of salt
5 tablespoons water,
hot
125g sugar
2 tsp vanilla sugar
little zest of lemon
125g gluten free flour
Gluten-free baking
powder 1 tsp
- For the sponge, separate the eggs and beat the egg whites with a pinch of salt until stiff. Then open egg yolks with hot water, add sugar and vanilla sugar and stir well until frothy mass (about 3 minutes).
- With a cake scraper the gluten-free flour with baking powder carefully fold over the egg yolk mixture, then the egg whites with the lemon zest.
- Pour batter into a lined with baking paper heart shape and bake until golden about 20-25 minutes at 180 ° C. Remove from the mold and cool completely on a wire rack.
Tip: a teaspoon
of cocoa and chocolate 50g grated enter into the dough for a chocolate biscuit.
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Glutenfreier
Biskuitboden Rezept
Zutaten für eine
5 Eier
1 Prise Salz
5 EL Wasser, heiß
125g Zucker
2 TL Vanillezucker
etwas Abrieb von einer Zitrone
125g Glutenfreies Mehl
1 TL Glutenfreies Backpulver
- Für den Biskuit, die Eier trennen und das Eiweiß mit einer Prise Salz zu steifem Schnee schlagen. Anschließend Eigelb mit heißem Wasser aufschlagen, Zucker und Vanillezucker zugeben und die Masse sehr gut schaumig rühren (ca. 3 Minuten).
- Mit einem Kuchenschaber das glutenfrei Mehl mit Backpulver über die Eigelbmasse vorsichtig unterheben, danach das Zitronenabrieb mit dem Eischnee.
- Den Teig in eine mit Backpapier ausgelegte 27cm Backform füllen und bei 180°C ca. 20-25 Minuten goldgelb backen. Aus der Form entfernen und auf einem Kuchengitter vollständig abkühlen.
Tipp: Für einen
Schokoladenbiskuit einen Teelöffel Kakao und 50g geriebene Schokolade in den
Teig geben.
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